Ecologische tuin


De drie vakantieverblijven kijken uit op een uitgestrekte ecologische moes- en landschapstuin, die overgaat in de wilde natuur. Een bron van rust. Ook voor wie de handen uit de mouwen wil steken in de buitenlucht.

Je ziet een snijbloementuin met margrieten en dahlia’s, een wilde bloemenwei met gemaaide wandelpaadjes, kweepeer- en mispelbomen, een bessenhaag met braambes, framboos, aalbes en kruisbes, wilgen aan de beek ...

Hier en daar vormen leuke tuinsculpturen extra blikvangers.

Een gracht snijdt de tuin in twee. Ze dient als afsluiting van de weide, voorziet de grazers en de compostbakken van water. Hier zie je onder andere slangenwortel en grote waterweegbree, waterkers ...

VELT-principe


De tuin wordt volgens het VELT-principe beheerd. Een beukenhaag omringt de vierkante-metermoestuin. Haagbeuken en losse hagen van meidoorn, gelderse roos en zwarte els onttrekken de parking aan het oog. We experimenteren met vergeten en doorlevende groenten en fruit. Er scharrelen kippen rond een hoendervilla met meidoornhaag.

De beschermde en door Maaseik geadopteerde Limburgse libellesoort - de bosbeekjuffer - voelt zich hier thuis. Ook de bever en het ijsvogeltje zijn hier blijkbaar graag.

Koninginnenpages in onze tuin

Mindfullness met bijtjes

MEEST RECENTE BERICHTEN

Schrijf u in en  blijf op de hoogte van het laatste nieuws 
en wat er zoal te doen is

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?